Utbildningar

Om du är intresserad av att själv hantera och köpa professionella fyrverkeripjäser behöver du först gå utbildning i pyroteknik. Våra kurser har genomgående fått gott betyg och är ett lärorikt och roligt första steg in i pyroteknikens värld.

GFF är av MSB godkända utbildningsanordnare och håller kurser i pyroteknik på vår och höst beroende på efterfrågan.

Vill du bara fräscha upp minnet eller lära dig om vilka effekter som finns och används i fyrverkerier världen över, gör du det bäst genom vår snabba genomgång av effektkunskap.

Våra utbildningar

Att gå en utbildning i pyroteknik är det första roliga steget till att kunna använda professionell pyroteknik. Vi håller kurser vår och höst beroende på efterfrågan. Alla utbildningar innehåller både teoretiska och praktiska moment där målet är att få en god kunskap och förståelse om pjäser och deras användningsområden. Kursdeltagare lär sig att självständigt bedöma risker och göra säkerhetsmässiga avvägningar, såväl som att veta vilka lagar och förordningar som reglerar pyroteknisk verksamhet.

Beroende på gruppstorlek håller vi kurserna antingen i våra lokaler i Billdal eller i lokal på Hisingen, Göteborg. Provskjutningar har vi vid Sisjöns skjutfält.

I kurserna ingår kursmaterial och fika två gånger per dag, lunch ingår däremot inte. Viss utrustning behövs under kursen, exempelvis skyddskläder. Utrustningslista skickas ut i god tid före kursstart.

Intresseanmälan till kurs kan göras när som helst under året. Meddela vilken utbildning du är intresserad av, sedan hör vi av oss när det är dags för nästa kurstillfälle. Kursavgiften betalas med faktura före kursstart.

Ger behörighet för pyrotekniska sceneffekter i kategori T1 och T2.

Pris: 15 000 inkl. moms
Omfattning: 3 dagar, dagtid
Förkunskapskrav: Inga

Ger behörighet för begränsat utomhusfyrverkeri, d.v.s. max kaliber 100 mm och inga pjäser i riskgrupp 1.1 som exempelvis saluter och knallskott.

Pris: 10 000 inkl. moms
Omfattning: 2 dagar
Förkunskapskrav: Inga

Kommentar: Vi har än så länge endast hållit B och C som en sammanhållen kurs, vid tillräckligt många anmälningar till enbart B kommer vi hålla B som egen kurs.

Ger behörighet för fullständigt utomhusfyrverkeri i kategori F1, F2, F3, F4.

Pris: 20 000 inkl. moms
Omfattning: 4 dagar inklusive kvällspass på skjutbanan
Förkunskapskrav: Fullgjord B-utbildning är ett krav för att påbörja C-utbildning.

Kommentar: Vi har än så länge endast hållit B och C som en sammanhållen kurs, vid tillräckligt många anmälningar till enbart B kommer vi hålla B som egen kurs.

Ger behörighet för pyrotekniska artiklar i kategori P1 och P2, d.v.s. stubin, elektriska tändare och rök.

Kommentar: Delar av D-utbildningen ingår i alla våra utbildningar, dvs stubiner, elektriska tändare och rök.